Week van het huren

24 sep 2020

BETER WONEN ZET IN OP VERGROENING TIJDENS WEEK VAN HET HUREN

HUURDERS KUNNEN EEN TEGEL RUILEN VOOR EEN PLANT OM HUN VOORTUIN TE VERGROENEN

Beter Wonen richt zich tijdens de Week van het Huren op het vergroenen van voortuinen. Werknemers van Beter Wonen gaan op 5, 6 en 7 oktober met bakfietsen enkele wijken in om bij huurders een tegel te ruilen voor een plant. Met deze ‘groen-voor-grijs karavaan’ bezoeken zij drie wijken in Almelo: Windmolenbroek, De Riet en Nieuwstraatkwartier. Het doel van deze actie is om met huurders in gesprek te gaan over vergroening en meer bewustwording te creëren hierover. Dit is van belang om onder andere de hittestress en problemen rondom waterafvoer tegen te gaan.

PLANTEN EN BLOEMBOLLEN

Tijdens de Week van het Huren kunnen huurders op een laagdrempelige manier hun voortuinen vergroenen. Huurders van woningen met een voortuin kunnen namelijk een tegel wisselen voor een plant. Ze kunnen de plant direct plaatsen, omdat Beter Wonen ook zorgt voor onder andere potgrond. Kinderen ontvangen tijdens de Week van het Huren een bloembolletje, zodat zij hun eigen bloem kunnen laten groeien. Vanzelfsprekend wordt bij deze activiteit rekening gehouden met de coronamaatregelen.

DRIE ALMELOSE WIJKEN

De Week van het Huren begint op maandag 5 oktober. Op deze dag trekt de ‘groen-voor-grijs karavaan’ door de wijk Windmolenbroek. Daarna bezoeken medewerkers van Beter Wonen De Riet (6 oktober) en Nieuwstraatkwartier (7 oktober). Huurders die er zeker van willen zijn dat de karavaan langs hun woning trekt, kunnen zich met minstens drie buurtgenoten opgeven via het volgende mailadres: communicatie@beterwonen.nl. Naast de medewerkers van Beter Wonen zijn de gemeente Almelo en Avedan betrokken bij deze actie.

PRIJSVRAAG

Naast de karavaan die door drie Almelose wijken trekt, kunnen alle huurders van Beter Wonen met een voortuin meedoen aan een prijsvraag. De winnaar van de prijsvraag ontvangt een kwaliteitsimpuls (vergroening) van zijn voortuin. Studenten van het Zone.college maken een plan voor de voortuin en voeren dit uit na overleg met de winnaar. De prijsvraag luidt als volgt: “Ik wil mijn voortuin vergroenen, omdat…” Deelnemers moeten deze zin afmaken en kunnen hun antwoord sturen naar communicatie@beterwonen.nl. De huurder met de meest bijzondere of creatieve inzending wint de prijsvraag. Huurders kunnen tot en met donderdag 8 oktober hun inzendingen sturen. Op maandag 12 oktober wordt een winnaar uitgeroepen.